pondělí 1. září 2014

Salát ze zelených fazolí se sýrem, ořechy a hořčicovo-medovou zálivkou

Salát ze zelených fazolí se sýrem, ořechy a hořčicovo-medovou zálivkou
Tak a je tu historicky první recept na blogu! Je to salát ze zelených fazolí se sýrem, ořechy a hořčicovo-medovou zálivkou pro 2-3 osoby. Určitě ho někdy zkuste, je vážně dobrý a hlavně je super easy. Příprava i s neustálým focením každého detailu mi zabrala asi 25 minut, tudíž se jedná o pokrm vhodný třeba k večeři.




Ingredience:

  • 400 g zelených fazolí
  • 100 g eidamu
  • 1 vrchovatá lžička medu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 2 hrsti lískových ořechů
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky vinného octa (použila jsem červený, ale může být jakýkoli)
  • troška másla
  • pepř, sůl


Nejdříve si propláchneme fazole. Poté okrájíme jejich okraje a nakrájíme je na větší kousky. Do hrnce si nalijeme vroucí vodu, osolíme a vložíme pařák na knedlíky. Do pařáku nasypeme fazole a přiklopíme pokličkou. Fazole necháme na pařáku asi 7-8 minut, musíte je hlídat, aby vám úplně nezměkly, protože později na pánvi byste neměli fazole, ale rozvařenou zelenou a hlavně polotekutou hmotu.



 Poloměkké fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Na pánvi si rozehřejeme máslo, přihodíme ořechy a krátce osmažíme. Přidáme fazole a restujeme dokud fazole nejsou tak akorát. Fazolky si vložíme do salátové mísy a necháme je vychladnout.
Takhle nějak by fazole měly vypadat, když je restujete

Mezitím si připravíme zálivku. Do misky dáme olivový olej, hořčici, med, špetku soli a trochu pepře, promícháme a máme skoro hotovo. 


Horčicovo-medová zálivka

Už jenom vmícháme do vystydlých fazolek na kostičky nakrájený eidam. Úplně nakonec přidáme hořčicovo-medovou zálivku a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila opečený chléb, ale hodily by se třeba i opečené brambory.

Doufám, že recept brzo vyzkoušíte, protože celému Pyramidu chutnal :)

Salát ze zelených fazolí se sýrem, ořechy a hořčicovo-medovou zálivkou a opečeným chlebem



Žádné komentáře:

Okomentovat