středa 3. prosince 2014

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
Rychlá, jednoduchá a přitom i zdravá večeře? Tohle všechno splňuje tento recept. Navíc je to jediná forma lilku, kterou jsem ochotna pozřít, takže kupte lilek, pár rajčat a upečte si někdy tuto fajn večeři!





Ingredience:


pro 2-3 osoby
  • 1 lilek
  • 4 rajčata (cca. 10 cherry rajčátek)
  • 100 g eidamu
  • olivový olej
  • sůl, koření dle chuti








Ze všeho nejdřív pořádně omyjeme lilek. Odkrojíme zelenou hlavičku a zbytek nakrájíme asi na 1 cm tlustá kolečka. To samé uděláme s rajčaty.

Lilek nakrájíme na centimetrové plátky


Na pečícím papírem vyložený plech naklademe kolečka lilku. Potom na ně položíme plátky rajčat. Osolíme, popřípadě přidáme jiné koření dle chuti a zakápneme olivovým olejem. 

Můžete použít i cherry rajčátka, řekla bych, že jsou možná lepší
Ve finále posypeme rajčata nastrouhaným eidamem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 190° C.

A máme hotovo! Stačí už pouze naservírovat a zakápnout olivovým olejem. Můžeme podávat samotné nebo s bagetkou. Jednoduché že?


Rychlé, jednoduché, zdravé...co víc si přát?

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

 

Žádné komentáře:

Okomentovat