neděle 26. března 2017

Naked chocolate brownie cake/ Nahý čokoládový dort

Po krátké pauze bych se s vámi ráda podělila o nový recept, který jsem pečlivě zkoušela a vylepšovala celé tři roky! Jak již název napovídá jedná se o tzv. "naked" dort a je hrozně zdravý, výborný a dost insta friendly.












Ne nebudu lhát, prostě jsem se jen chtěla pochlubit svým výtvorem, který je ale tak trochu k pláči, jelikož je to výsledek mojí prokrastinace před maturitou (shame on me!). Zdravý není ani náhodou a taky jsem ho pekla poprvý a jak je u mě už tradicí, vznikl metodami "pokus/omyl" a "pejsek s kočičkou". Jediný co je v prvním odstavci pravda je, že je fakt dobrej a fotogenickej...jupííí!

Recept je můj jen z části. Korpus jsem víceméně dělala podle skvělé Verči z ghettablog a musím uznat, že je vážně skvělý! Najdete ho u ní jako "Čokoládový dort". Krém jsem pak dělala podle svojí fantazie.

Krém:

Pekla jsem ještě jednoho menšího krasavce pro kamarádku a krému bylo opravdu hodně, takže pokud mi budete důvěřovat a budete ho dělat podle mě, tak vám bude stačit poloviční dávka.

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • cca lžíce moučkového cukru (záleží na preferencích, já osobně nesnáším sladké krémy)
  • potravinářské barvivo
  • půl sáčku sypké želatiny se pěti lžícemi vody

Začněte šlehat smetanu s cukrem a barvivem, když trošku zhoustne, postupně přidávejte tvaroh. V hrníčku si připravte želatinu (necháte ji ve vodě chvíli nabobtnat a poté zahřejete, aby vznikl tekutý gel). Přilijte do krému a ještě chvíli šlehejte, dokud se všechno krásně nespojí a krém nebude nadýchaný.

No a pak už jen rozkrájíte korpus (uděláte rýhu nožem a potom ho "zaškrtíte" nití), namažete krém, ozdobíte a máte to.


















Žádné komentáře:

Okomentovat