 |
| Falešné Chilli con carne...nevábné, výborné |
Ptáte se, proč jsem recept pojmenovala falešné Chilli con carne? Falešné protože chutí sice pokrm připomíná Chilli con carne, ale ingredience jsou úplně jiné. Na fotkách jídlo nevypadá příliš vábně, ovšem to vyrovnává jeho výjimečná a vážně super chuť.
Ingredience:
pro 3-5 porcí budete potřebovat...
 |
| Je vhodné použít třeba 11° pivo |
- 1 kg vepřové plece
- 2 cibule
- 1 plechovka žampionů (můžete vynechat)
- 1 plechovka kukuřice (není potřeba dávat ji celou)
- 1 plechovka tmavých fazolí (můžete, nemusíte)
- 3 dl piva
- 1 rajčatový protlak
- trocha kečupu
- 4 stroužky česneku
- 2 plátky chleba
- olej
- voda
- drcený kmín, chilli, mletá sladká paprika, pepř, sůl
Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme ji na předehřáté pánvi dokud nezesklovatí. Mezitím si očistíme maso a nakrájíme ho na větší kostky. Posypeme trochou chilli a drceného kmínu, osolíme, opepříme a promísíme.
 |
| Cibuli necháme na oleji zesklovatět |
 |
| Maso necháme pořádně opéct |
Maso přidáme k na pánev a důkladně osmažíme. Když se nám maso opéká, slijeme šťávu z žampionů a přidáme je k masu. Po chvíli smažení zaprášíme paprikou a podlijeme pivem a trochou vody. Osolíme a promícháme. přiklopíme pokličkou a na středním plameni necháme probublávat dokud maso nezměkne. Během vaření občas promícháme, popřípadě doplníme vodu. Ke konci vaření přidáme nalámaný chléb, který nám omáčku zahustí, ale také jí ubere dosti na chuti. Do pánve přisypeme kukuřici, můžeme i tmavé fazole. Chvíli provaříme, potom přidáme drcený česnek, rajčatový protlak, dosolíme, opepříme, přidáme chilli podle chuti a na zjemnění přidáme trochu kečupu. Přiklopíme pokličkou, stáhneme na co nejmenší plamen a necháme ještě 10 minut dojít. Poté servírujeme, dobrou chuť!
 |
| Falašné Chilli con carne |
Žádné komentáře:
Okomentovat